Wat is het doel van ProCatcher?

ProCatcher heeft als doel, het toegankelijk maken van dropcatching voor iedereen. Ook al zijn er wel degelijk verschillen aan te wijzen tussen de ene en de andere domeinnaam, de technische waarde van elk domein is gelijk. Die reden, in combinatie met het idee dat het aantal partijen dat succesvol domeinnamen uit quarantaine kan vangen erg klein is, drijft ons om zo goed mogelijke software te maken en op een transparante manier aan te bieden. Ons motto: voor elke gevangen domeinnaam betaal je evenveel.

Kan ProCatcher het winnen van de andere dropcatchers?

Het vangen van een domeinnaam uit quarantaine is in feite een loterij. Samen met een aantal andere partijen probeert ProCatcher de eerste te zijn die een aankoopverzoek doet zodra een domeinnaam wordt vrijgegeven. Hoe populairder de domeinnaam, hoe meer concurrentie. De resultaten tonen aan dat gerenomeerde partijen als Catchtiger en Domainorder het in veel gevallen wint van ProCatcher. Gelukkig is ProCatcher jong en boeken we mooie vooruitgang door constante ontwikkeling van onze techniek, waardoor het slagingspercentage telkens verbetert.

Hoeveel kost het vangen van een domeinnaam?

Het vangen van een domeinnaam kan op twee manieren: 1) je vangt met je eigen Openprovider account(s), of 2) je aanloop gaat via ProCatcher. In het eerste geval bedragen de kosten 3 credits per domein per account, en in het tweede geval betaal je 20 credits per domein. In beide gevallen geldt de regeling dat je het volledig aantal betaalde credits terugkrijgt in het geval dat jouw genweste domeinnaam niet wordt gevangen.

Wat is het voordeel van aankopen via ProCatcher?

Progresso ICT, het bedrijf achter ProCatcher, is geregistreerd als registrar bij SIDN. Om die reden kan ProCatcher direct met SIDN communiceren en domeinnamen registreren bij de bron. Dat betekent dat we geen gebruik hoeven te maken van een tussenpartij als Openprovider, en de communicatie een stuk sneller verloopt. Omdat het bij dropcatching gaat om miliseconden, geeft deze manier van aankopen een veel grotere kans op slagen.

Worden alle domeinnamen op mijn naam geregistreerd?

Of domeinnamen op jouw naam worden geregistreerd is afhankelijk van de gekozen aankoopmethode. Indien je gebruik maakt van je eigen Openprovider accounts dan worden domeinnamen met jouw accountgegevens gekocht, en zullen de gegevens zoals ingesteld in jouw Openprovider account worden gebruikt voor de registratie. De domeinnaam staat in dat geval dus meteen op jouw naam. Wanneer je gebruik maakt van een aankoop via ProCatcher worden domeinnamen tijdelijk op naam van ProCatcher geregistreerd. In de bevestigingsmail die je ontvangt na de succesvolle aankoop wordt vervolgens direct de authorisatiecode meegestuurd, waarmee je meteen de domeinnaam in eigen beheer kan nemen bij je favoriete registrar.

Waarom werkt ProCatcher met credits en kan ik niet achteraf betalen?

We willen voorkomen dat onze servers overbelast raken, en vragen daarom voor een vooruitbetaling in credits. Deze credits worden gereserveerd op het moment dat je domeinnamen toevoegt aan je aankoopwachtrij. Hiermee hopen we op betrokkenheid van onze gebruikers op het moment van aankopen, en een actief beheer van de aankoopwachtrij. Wanneer een aankoop mislukt, en de gereserveerde credits weer beschikbaar worden, kan de gebruiker deze actief weer opnieuw inzetten voor een andere domeinnaam.